Steun vluchtelingen

rana

Refugees Are Not Alone

Activiteiten

Als de oorspronkelijke benadering van RANA was de zoektocht naar noodopvang in hotels en gastgezinnen, ook het verzamelen van donaties van kleding of voedsel. Maar sindsdien zijn de behoeften geëvolueerd en ook RANA! Tegenwoordig maken onze activiteiten deel uit van de lange termijn: vluchtelingen helpen integreren in deze nieuwe samenleving die de hunne zal worden en die van hun gezinnen.

Door hun behoeften te begrijpen, begeleiden we ze individueel in hun administratieve, medische, professionele of taalkundige procedures; van huisvestingsonderzoek tot academische oriëntatie. Maar RANA is vooral een morele en psychologische ondersteuning, zodat deze mensen zich niet alleen voelen.

WhatsApp Image 2021-09-10 at 23.17.20

Language Learning Mothers

Het idee achter “Language Learning Mothers” was om Franse lessen te geven aan geïsoleerde moeders en/of moeders die hulp nodig hadden. Tijdens de lesuren zorgden RANA-vrijwilligers voor hun kinderen door spelletjes te spelen of activiteiten te organiseren die aangepast waren aan hun leeftijd. Het project startte in september 2020 in het Maison des Femmes in Schaarbeek. Bij RANA realiseerden we ons dat dit project beantwoordde aan de concrete behoeften van vrouwen die zich beter willen integreren in het sociaal-economische weefsel van Brussel.

 

Buddy

Het project « Buddy » is de centrale pijler van RANA. Het is een sponsorsysteem dat werkt op basis van de persoon die een vluchteling begeleidt door een RANA-vrijwilliger. Vluchtelingen worden zo begeleid bij het zoeken naar huisvesting of taalcursussen, bij hun administratieve procedures, bij hun inschrijving op school voor jonge kinderen of aan de universiteit voor oudere kinderen en bij hun inspanningen om een baan te vinden … of gewoon om een kopje koffie te drinken en een beetje kletsen! Het doel is, wanneer en wanneer, ze zich zo onafhankelijk mogelijk voelen.

 

Evenementen

RANA ontwerpt ook een programma van culturele uitjes waarbij vluchtelingen, vrijwilligers en mensen bij elkaar worden gebracht die mee willen doen en mensen willen ontmoeten. Deze uitjes zijn unieke momenten van uitwisseling en delen, waardoor RANA de grote familie wordt die ze is geworden. Ze zijn ook een kans voor deze mensen, die hun land zijn ontvlucht en soms enkele maanden in nood leven, dagelijks hieruit voor een vriendelijk moment in de bioscoop, in het museum of een bezoek aan het Belgische erfgoed.

 

Vertel het verder

Sluit je aan bij een groeiende beweging van mensen over de hele wereld die zich inzetten om vluchtelingengemeenschappen veilig te houden.

Onze partners

Doneer​

RANA is een grote familie maar een jonge organisatie. Uw hulp is welkom!​

Neem contact met ons op

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.