Over Ons

RANA (Refugees Are Not Alone) biedt essentiële hulp aan de inclusie van vluchtelingen die in België aankomen, zodat ze een nieuwe start kunnen maken en zelfstandig kunnen leven.​

RANA (Refugees Are Not Alone) is een Belgische ngo, geregistreerd sinds juli 2016, die essentiële hulp biedt bij de integratie van vluchtelingen die in België aankomen en hen individueel begeleidt zodat ze een nieuwe start kunnen maken en zelfstandig kunnen leven.

Het project ontstond spontaan in het najaar van 2015, op initiatief van een groep vrijwilligers van het Europees Parlement, geschokt dat honderden gezinnen van asielzoekers noodgedwongen koude nachten buiten moesten doorbrengen. Omdat er nieuwe mensen bij het project zijn gekomen, brengt RANA vandaag tientallen gemotiveerde burgers uit België, Europa en daarbuiten samen. RANA is sinds juli 2016 geregistreerd bij de Belgische overheid als een vzw (vzw).

Als de oorspronkelijke aanpak van RANA was het zoeken naar noodopvang in hotels en gastgezinnen, ook het inzamelen van donaties van kleding of voedsel. Maar sindsdien zijn de behoeften geëvolueerd en ook RANA! Vandaag maken onze activiteiten deel uit van de lange termijn: vluchtelingen helpen integreren in deze nieuwe samenleving die de hunne en die van hun families zal worden. Door hun behoeften te begrijpen, begeleiden we hen individueel bij hun administratieve, medische, professionele of taalkundige procedures; van huisvestingsonderzoek tot academische oriëntatie. Maar RANA is vooral een morele en psychologische steun zodat deze mensen zich niet alleen voelen.

Sinds oktober 2020 is RANA begonnen aan een nieuw project: “Language Learning Mothers” (LLM), dat migrerende moeders de kans wil bieden om Frans te leren terwijl hun kinderen worden opgevangen door middel van speelse activiteiten.

Ons team

Wij zijn een divers en gemotiveerd team dat zich inzet om eerste hulp te bieden en de integratie van vluchtelingen te ondersteunen. RANA profiteert van een interdisciplinaire en diverse groep mensen die geloven in het creëren van eerlijke omstandigheden voor vluchtelingen.

 
86836438_2568318636784199_2058228558232289280_n
AWS
President
Valeria
Treasurer

Verspreid het woord​

Sluit je aan bij een groeiende beweging van mensen over de hele wereld die zich inzetten om vluchtelingengemeenschappen veilig te houden.​

Onze partners

Neem contact met ons op

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.